Muş İl Koordinatörlüğü

TKDK’DA GÖREV DEĞİŞİMİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanlığına atanan Dr. Muhammed Adak, görevine başladı.

Adak, Başkanlık makamında TKDK Başkan Vekili Hakan Kalender’den görevi devraldığı törende yaptığı konuşmada, Kalender’e bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür etti ve yeni çalışma hayatında başarılar diledi.

Kırsal kalkınmanın Türkiye’nin geleceği için stratejik önem taşıdığını belirten Adak, Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı’nın uygulayıcısı TKDK’nın, bu noktada önemli bir aktör olduğunu söyledi.

Adak, TKDK hibeleriyle kırsala hayvancılıktan gıda işlemeye, bitkisel üretimden el sanatlarına, arıcılıktan yenilenebilir enerjiye ve örneği çoğaltılabilecek birçok sektörde Avrupa Birliği (AB) standartlarında, küresel rekabet kapasitesine sahip ve yüksek teknolojili tesisler kazandırıldığını belirtti.

Bu desteklerle kırsalda hayata geçen 10 milyar liralık yatırımla 60 bin vatandaşın iş imkanına kavuştuğunu dile getiren Adak, “Bu başarının daha da yükseltilmesi için çalışmalarımızı 2020’de de aralıksız devam ettireceğiz. Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, bu görevi bizlere uygun gördüğü için teşekkür ediyorum. TKDK’nın başarısı için elimden gelen gayreti göstereceğim inşallah.” diye konuştu. 

Kalender de TKDK’nın 42 ildeki personeliyle sahada ve masada etkin çalışmalarıyla Türkiye ekonomisi için önemli kazanımlar elde edildiğini dile getirdi. TKDK’nın sürekli başarısını artırdığını ve kırsalda farkındalık oluşturmayı başardığını aktaran Kalender, Başkan Adak’la bu başarının daha da ileriye taşınacağına inandığını kaydetti.

Törene katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Kalender’e çalışmaları için teşekkür etti, Adak’a da yeni görevinde başarılar diledi.

Dr. Muhammed Adak’ın özgeçmişi

1966 doğumlu olan Adak, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olup, Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde kırsal alan planlama politikaları yüksek lisansını, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde ise “Bölgesel Kalkınmanın Kentleşme ve Çevreye Etkileri ve GAP Projesi Örneği” tez konulu doktorasını tamamladı. Adak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk İslam Sanatı Tarihi Bölümü'nde araştırma görevlisi, özel sektörde sorumlu müdür, danışman ve proje geliştirme uzmanı görevlerinin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Kapsamında GAP İdaresi ile birlikte sürdürülen Eko-Kent Planlama Projesi'nde danışman, Bayındırlık ve İskân Bakanlığında Emlak Şube Müdürü, ardından Dış İlişkiler ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı, Avrupa Konseyi Daimi Delegesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığında şube müdürü ve uzman, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü) Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevlerinde de yer aldı. Adak, 2016’dan beri Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığını yürütüyordu.