Muş İl Koordinatörlüğü

Güneş ve Karayel' e IPARD tanıtım ziyaretleri


İl Koordinatörümüz Mehmet Emin Turan, IPARD II 8. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Hasköy Kaymakamı Murat Güneş ile Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel' i makamlarında ziyaret etti.

50 Milyon Avro (320 Milyon TL) hibe fonuna sahip çağrıya ilişkin bilgi veren İl Koordinatörümüz Turan; Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerinin destek kapsamına alındığını kaydetti. Günlük en az 10 ton işleme kapasitesine sahip süt işleme tesisi, günlük en az 30-50 baş kesim kapasiteli kesimhane, en fazla 10 bin m3 kapasiteli soğuk hava deposu, süt toplama merkezi gibi yatırımların bu çağrı dönemde projelendirilebileceğini kaydeden Turan, proje başvurularının 2-31 Ocak tarihleri arasında yapılması gerektiğini ifade etti. Uygun görülecek projelerin %40 veya %50 hibe desteğine hak kazanacağını ifade eden Turan, projelerin %18 KDV' den muaf olduğunu da hatırlattı.

Hasköy ilçesinde Kurumumuz desteklemeleri ile hayata geçen Has Grand Otel' i de ziyaret eden İl Koordinatörümüze bu ziyaretlerinde Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, TKDK Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Serhat Akman ve uzman personeller eşlik etti.