Muş İl Koordinatörlüğü

BAKAN KİRİŞCİ VE AB HEYETİNDEN TKDK’YA ZİYARET


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Tarım Diyaloğu kapsamında Avrupa Birliği (AB) Tarımdan Sorumlu Komisyon Üyesi Janusz Wojciechowski ile IPARD destekleriyle hayata geçen başarılı yatırımcı Lütfiye Doğan’a ait besi projesini ziyaret etti.

Ziyarette tesis hakkında bilgi alan Bakan Kirişçi aile çiftliğinin ülkemiz tarımı için çok önemli olduğunu belirtti. Kirişci, AB standartlarında yıllık 35 bin ton et üretimi yapan tesisin daha da büyütülmesi için desteğe hazır olduklarını söyledi. Ziyarete katılan AB temsilcisi Janusz Wojciechowski tesisin sahibi Lütfiye Doğan’dan tesisin üretim kapasitesi ve sağlanan destek ile ilgili bilgi aldı. Kadın yatırımcıların desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Wojciechowski yatırım sahibi Doğan’a böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

Bakan Kirişci ve beraberindeki heyet daha sonra Leader tedbiri kapsamında Ankara’da kurulmuş olan Yerel Eylem Gruplarının (YEG) TKDK merkez binasında açtığı stantları ziyaret etti. YEG yetkililerinden projeleri hakkında detaylı bilgi alan heyet birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.